Un CEL de Dones

Clara Martínez i Delgado, Júlia Navarro i Navarro
i Neus Fuster i Corral

D’esquerra a dreta: Júlia Navarro Navarro, Clara Martínez i Delgado i Neus Fuster i Corral

Són les directores de l’Escoleta del Cor de l’Eliana. Elles són Clara, Júlia i Neus. Tres dones amb una bona formació que es van embarcar en la bonica senda de construir una escola coral al si del Cor de l’Eliana seguint les idees que el nostre gran mestre, Juli Hurtado Llopis, ens va deixar com a llegat. Totes tres han estudiat a l’escola pública, són un bon reflex del que significa això: bona formació, ganes de continuar aprenent i ensenyant, força a la mirada i molta alegria. També anaren a l’institut públic i posteriorment es dedicaren a la música, cadascuna a la seua manera. Júlia va estudiar guitarra, Neus flauta travessera i Clara clarinet però totes tres decidiren apostar també pel cant coral i així és com es conegueren. Les tres coincidiren en Allegro (cor de l’ONCE) on han estat molts anys com a cantaires. Posteriorment van passar a l’Escola Coral del Cor de l’Eliana, La Coraleta, per acabar sent les directores de l’actual Escoleta del Cor de l’Eliana des de 2017. Tenen molt clar que són filles del Cor de l’Eliana on treballen en coŀlaboració.

Se senten elianeres i estan orgulloses de ser-ho, perquè pensen que és un poble de cultura, de germanor i de trobada i el Cor de l’Eliana fa poble i això és el que elles també pretenen. Però també emfasitzen el seu compromís amb la societat. Per això defensen valors tan importants com la solidaritat, els drets dels refugiats, la no violència contra les dones… i ho mostren al seu repertori musical.

Són tres dones decidides i amb un projecte molt clar, L’Escoleta del Cor de l’Eliana és un lloc de trobada, un lloc per a passar-s’ho bé, on a través del cant coral els xiquets i les xiquetes van a poder desenvolupar-se tant individualment com coŀlectivament amb el cant coral. Naix també com a cantera del Cor de l’Eliana per a que els xiquets i les xiquetes que així ho desitgen comencen a cantar des de xicotets i puguen acabar cantant també de ben majors. Hi tenen, en l’actualitat, dos grups: El grup Oroneta, que el formen personetes des dels cinc fins als dotze anys i el grup Rossinyol format per persones joves.

En el poc temps que porten, la veritat és que estan molt actives i han participat de moltes activitats, com ara: aquest curs en la presentació dels vuit dies de revolta feminista en coŀlaboració amb l’assemblea feminista de València, el Concert de Nadal al MUVIM amb Dani Miquel, Concert a la Nau (Universitat de València) i a la Torre del Virrei amb Andreu Valor, coŀlaboració amb un músic valencià molt important del qual encara no podem dir el nom (sorpresa!!!). Al costat de Jordi Garcia, escriptor del Cocollibre, celebraren el seu aniversari a la Kq; amb el Club de Lectura de l’Eliana participaren en l’homenatge a Gloria Fuertes; també han participat en l’acte d’entrega de premis Escrits a la Tardor de l’any passat i estan preparant la coŀlaboració amb la Setmana de la Poesia que se celebrarà al poble després de falles i el concert Amb Cor de Dona que es cantarà ací a l’Eliana a benefici de l’associació Alanna el proper 29 de març. I, com no!, el seu concert d’estiu a la Torre del Virrei, un concert molt especial. Com veureu tenen algunes sorpreses guardades a la butxaca!

Elles diuen que molen un muntó i és veritat. Cal conèixer-les per veure la gran força i molta vida que transmeten.

Així que, si voleu que els vostres fills, filles, néts, nétes, nebots, nebodes… aprenguen a gaudir cantant amb elles, les trobareu tots els dilluns des de les cinc de la vesprada fins a les vuit menys quart a la Kq (Casa de la Joventut de l’Eliana-Biblioteca Municipal).

A mitjans del mes de maig obriran la preinscripció per a que pugueu apuntar-los. Estigueu ben atents i atentes, perquè elles, com a bones joves, utilitzen les xarxes socials, i ho anunciaran al Facebook i a l’Instagram.

Conxa Delgado Amo

Actualment el Cor de l’Eliana no manté la seua Escoleta
però Clara, Júlia i Neus continuen el seu camí musical.