20 anys del CEL

Testimoni del passat i present d’una mateix mirada del CEL.


L’altre dia, no fa molt, vam mantindre Rafa Montaner ( primer president del CEL) i jo (president actual del CEL), una agradable conversa recordant els inicis d’aquest projecte que va començar al febrer de 2003, ara fa vint anys.

Rafa Montaner recordava que la idea de crear el CEL de l’Eliana va sorgir durant una conversa amb “don Ricardo”. Ell és part viva de la història del nostre poble i Rafa solia acudir a ell com a testimoni de primera mà quan escrivia articles sobre els fets i costums de l’Eliana. “Don Ricardo” lamentava que a l’Eliana no hi haguera una associació com en Montcada, el seu poble natal, es dedicara a recuperar la història del municipi i les seues gents. I ahí va començar tot…

Girant la vista enrere, va ser fàcil crear el CEL perquè ja hi havia un grupet de persones que ens agradava investigar sobre la història i les tradicions del nostre poble i no sabíem dir mai que no quan els clavaris o les comissions de falles ens demanàvem algun article.

Cadascú anàvem per separat intentant construir un mosaic d’històries, vivències i records sobre el passat mai escrit de l’Eliana i el CEL va sorgir com una oportunitat per treballar en equip i fer totes les coses meravelloses que hem aconseguit entre totes i tots.

Sempre és un risc dir noms, perquè està el perill de deixar de nomenar a algú. Però mai oblidarem l’entusiasme amb el qual participaren en la constitució del Centre d’Estudis Locals de l’Eliana els sempre enyorats Paco Coll, Rafa Prats i Pep Torrent.

La implicació en el CEL d’aquests tres referents de la història recent de l’Eliana ja desapareguts, així com la il·lusió amb la que estem treballant en aquest projecte des del primer dia una gran quantitat de persones explica en bona part perquè hem arribat fins ací dos dècades després.

Rafa Desco
President del CEL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *