Editorial

Primavera

Com cantava Serrat, el 20 de març porta la primavera.

Però nosaltres sí que estàvem desperts quan va vindre. No com ell que estava dormint. En València, els petards fallers la desperten abans i nosaltres estem a l’aguait per a rebre-la.
La primavera s’assenta i la conjunció dels astres faran que la xicalla nasca sota els signes d’Aries, Taurus o Gemini.

Març dona pas a abril i a la primera lluna de primavera que marca la Pasqua de passió, resurrecció i festa florida. Pasqua de mona, milotxa, tarara i la Xata Merenguera. També el ramadà musulmà i la pasqua jueva es van solapar enguany.

En abril recordem la República i la celebren amb diversos actes: exposicions, xarrades, projeccions… També abril ens porta el dia del llibre i el record a Cervantes i Shakespeare que per ells es festeja el 23 d’abril.

En maig s’organitzaran les Trobades d’Escoles en Valencià al Parc i el CEL muntarà parada informativa. I quan el mes estiga robust i florit, vindran les eleccions municipals. El CEL, junt amb la resta de veïns, anirà a votar i en cada papereta demanarà als alcaldables i possibles regidors i regidores que pensen i treballen pel nostre poble: volem preservar el poc patrimoni que ens queda, que el Molí de la Lluna siga una realitat, que la maquinària restaurada siga posada en marxa i l’edifici utilitzat com centre educatiu, social i d’oci. Que l’Ermita siga municipal i centre d’ús popular. Que el museu etnològic siga també una realitat perquè els nostres menuts coneguen la història del seu poble. Volem que la nostra llengua es mantinga respectada i viva; per això demanarem reunions periòdiques amb la regidoria pertinent…

I maig acabarà amb un govern municipal remodelat i donant pas al juny que ens portarà l’estiu, el cinema a la fresca, les festes i les vacances, però mentrestant: Gaudiu la primavera!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *