La gramola

Pau Riba Dioptria

Diferents i reputats crítics musicals consideraren Dioptria el millor disc de la història del rock i la cançó en català, i així ho corroborà també la revista Enderrock en el seu número 100.


Va ser el primer doble àlbum que Pau gravà en solitari després de passar pel Grup de Folk on coincidiria amb Sisa i Albert Batiste, que juntament amb Toti Soler entre altres bons músics, l’acompanyen en el disc.


Pau Riba té un llarg i complex repertori, amb una quinzena d’àlbums editats, on passa del rock progressiu a la cançó popular impregnant tota l’obra d’un estil molt particular al que ha estat fidel i coherent durant tota la seua carrera. No és fàcil triar una cançó. (Un històric document és el vídeo de la seua actuació al mític festival de Canet Rock cantant “Licors”). Però jo ara i aquí, torne a l’àlbum Dioptria i entre bones cançons em quede amb “Noia de porcellana”: Noia de porcellana / buscava una ànima dintre teu / i això era com buscar/ papallones blanques damunt la neu.


Celebrant que el disc compleix 50 anys Pau Riba acompanyat de la banda De Mortimers inicia una gira de concerts. Seria formidable poder gaudir-lo a la Torre del Virrei.

Jaume Martínez Bonafé

Pau Riba – Dioptria 1/2 (Full album remastered) https://youtu.be/1NxaPovt6M0

Pau Riba – Noia de porcellana https://youtu.be/OvKTgsUMlAg