Editorial

XIII Nit de Sant Elies (suspesa)

El món de la cultura ha patit moltíssim en este llarg període de pandèmia. Els avanços científics i les mesures de protecció aconsellades per Sanitat semblava que estaven aconseguint que la llum final del llarg i fosc túnel aparega cada dia més propera. Per la qual cosa ens preparàvem per a tornar a la normalitat quotidiana amb les mesures que dicta la prudència sanitària. Però en quant les autoritats han rebaixat les restriccions, hem tornat a perdre part dels avanços que havíem assolit.

La nostra associació ha continuat treballant i sense parar. Les nostres publicacions, reunions, assemblees, comissions de treball, etc. passaren a ser totes online. Però no s’aturaren. La nit de Sant Elies 2020, la nostra festa per exceŀlència en la que fem un reconeixement a persones i entitats que fan poble sense saber-ho ni proposar-s’ho, sí que va ser suspesa! Dotze anys sense interrupció, atorgant premis CEL a més de trenta persones o associacions del nostre poble. L’any passat interrompuda. Però malgrat això, no vàrem oblidar el 20 de juliol, la nit de Sant Elies, i la La nostra associació ha continuat treballant i sense parar. Les nostres publicacions, reunions, assemblees, comissions de treball, etc. passaren a ser totes online. Però no s’aturaren. La nit de Sant Elies 2020, la nostra festa per exceŀlència en la que fem un reconeixement a persones i entitats que fan poble sense saber-ho ni proposar-s’ho, sí que hagué de ser suspesa.

Dotze anys sense interrupció, atorgant premis CEL a més de trenta persones o associacions del nostre poble. L’any passat interrompuda. Però malgrat això, no vàrem oblidar el 20 de juliol, la nit de Sant Elies, i la vàrem celebrar online publicant un número especial del nostre butlletí CEL TANCAT on es va penjar un vídeo recordant el gran nombre d’actuacions i guardonats que van estar a la festa de la Torre del Virrei des de l’any 2008. El podeu recordar a l’enllaç https://www.celdeleliana.com/12-nits-de-sant-elies-la-banda-sonora/.

Però, amb molta cura, s’ha pogut dur a terme algunes activitats al llarg del curs que acaba, com l’1 de novembre, «Acte per la Pau» o la Setmana de les Lletres Valencianes. El butlletí trimestral CEL Obert (el que ara esteu llegint) torna a estar al carrer i mantenint, al mateix temps, la versió digital. Com a novetat, s’afegeix a cada article un QR perquè es puga escoltar l’àudio d’aquest.

Enguany havíem decidit, amb molta precaució i respecte a les normatives sanitàries, ceŀlebrar la XIII Nit de Sant Elies de manera presencial al pati de la Torre del Virrei dimarts 20 de juliol.

I així ho explicàvem a la primera versió d’aquesta editorial que potser heu llegit a la versió online del CEL Obert. Però ens veiem obligats a suspendre-la de nou, quan ja ho teníem tot preparat.

La cerimònia d’entrega de guardons anava a ser conduïda per les nostres companyes Vicen Córcoles i Joana Galdón i un concert de luxe a càrrec de Miquel Gil posava fi a la festiva nit (des d’ací volem agrair el Miquel i els seus músics per la seua comprensió i ens disculpem pels perjudicis que els haguem pogut ocasionar amb la suspensió).

Els Premiats de la XIII Nit de Sant Elies, que confiem poder homenatjar com es mereixen la propera Nit de Sant Elies del 2022 són:

  • Associació de Jubilats i Pensionistes de l’Eliana, per participar de manera activa tant en l’elaboració de programes
  • Associació de Jubilats i Pensionistes de l’Eliana, per la seua tasca d’enriquir la vida social i cultural dels seus associats.
  • Vicent Rubio Miquel, per la seua tasca d’estudi i investigació sobre el nostre poble.
  • Lorna Benavides Romero, per fer de l’Eliana una ciutat artística,
  • Manuel Rengel «Panderola», a títol pòstum, pel seu compromís i labor social festiva al nostre poble.

També rebrà premi Aurora Ruá, la guanyadora del IV Concurs de Cartells «Nit de Sant Elies 2021».

Esperem compartir amb vosaltres aquesta nit tan especial per a nosaltres en la propera edició de 2022. Esperem!