CEL Obert núm 8 Editorial

 

EDITORIAL

­

Benvolgut veïnat, benvolgudes sòcies i benvolguts socis del CEL, com ja sabeu, la situació de la pandèmia es va complicar a partir de l’estiu, portant a la societat en general a un estat d’alerta constant sobre la situació sanitària i amb una sensació de neguit que ens afecta directament al nostre dia a dia. Tot i que la virulència de la Covid-19 sobre la nostra comunitat és més lleu, encara tenim companys i companyes que pateixen la malaltia o bé arrosseguen seqüeles dels mesos anteriors. Com no podria ser de cap altra manera, el primer missatge és d’ànims i suport per a totes i tots!!

Nosaltres, des del Centre d’Estudis Locals, volem seguir la tasca informativa del CEL Obert. Un butlletí que va canviar de nom, CEL tancat, en periode de confinament. Volem seguir aguaitant des de la finestra i veure des de la esperança eixe CEL OBERT (en format de paper i digital).

Un nou curs comecem amb il.lusió, diuen que «d’iŀlusions no viuen els homes», però sense, tampoc. Tenir iŀlusió per fer coses, vol dir tenir ganes per alçar-se cada dia, viure la vida, emprendre i actuar. Perquè, si això no passa, la persona no evoluciona i, a nivell coŀlectiu, el país no avança. Les iŀlusions no es fan realitat si no s’acompanyen de treball i esforç. Nosaltres des del CEL volem seguir treballant pel nostre poble, pel nostre país, per la nostra llengua, pel nostre patrimoni…

El darrer 30 de setembre tingué lloc l’assemblea general del CEL a l’aire lliure, on es ratificà la junta directiva.

Enguany som conscients que les nostres activitats més conegudes i reconegudes al llarg de l’any es realitzaran d’una forma més intimista, com ara l’acte per la Pau, l’1 de novembre al cementeri.

La celebració de la Setmana de les Lletres Valencianes amb l’escriptora de l’any Carmelina Sanchez-Cutillas com a protagonista. Es portarà a cap la setmana del 16 al 21 de novembre; amb la inauguració de l’exposició itinerant «Carmelina Sánchez-Cutillas. Des de les fronteres del silenci», i la intervenció d’Immaculada Cerdà Sanchis, acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Finalitzant el dia 21 amb la lectura pública matinal al Passeig Secondo Balbin de textos de l’escriptora de l’any.

Seguirem amb l’exigència de la restauració total del Molí de la Lluna, perque esdevinga un bon museu etnològic. Què es faça un bon ús de la Torre del Virrei. De la creació d’un Arxiu Municipal i la figura de l’arxiver municipal.

Reiterem la petició de donar al centre de Formació de Persones Adultes el nom de Manuel Sanchis Guarner i que passe al catàleg d’edificis municipals com: Centre de Formació de Persones Adultes «Manuel Sanchis Guarner», retem així el nostre tribut a qui va fer tant per la nostra llengua.

Proposarem a l’Ajuntament que la Biblioteca de l’Eliana siga anomenada «Biblioteca Municipal Paco Coll»; en homenatge a l’elianer que la va acostar als lectors i lectores.

Moltes són les tasques que quedaran pendents però no será per falta de ganes de seguir treballant sino per la impossibilitat de portar-les a cap per la situació actual de pandèmia de la Covid-19 que patim en aquesta societat.

Consell de Redacció