S’alça el teló

LA «FESTA» DEL TEATRE VALENCIÀ

El Teatre Principal de Castelló va celebrar, el passat 2 de novembre, la «festa» del teatre valencià, que va reconéixer la labor dels professionals de l’escena i Teresa Lozano, amb el Premi d’Honor a la seua trajectòria.

Els Premis de les Arts Escèniques, que organitza cada any l’Institut Valencià de Cultura van destacar el treball interpretatiu de Rebeca Valls i Josep Manel Cassany, millor actriu i millor actor per les obres «Dinamarca» i «L’Electe», produccions d’IVC i l’Horta Teatre.

La primera de les peces va ser la més guardonada de la nit amb cinc premis. L’obra de Rodolf i Josep Lluís Sirera va guanyar l’estatueta a la millor actriu per a Rebeca Valls; millor direcció escènica i millor iŀluminació per a Carles Alfaro; millor text per als germans Sirera i millor vestuari per a Pascual Peris. El millor espectacle de dansa va ser per a «Âtman el comiat», d’Ananda Dansa, que també es va emportar el premi a la millor coreografia per a Rosángeles Valls i Pep Llopis va ser guardonat amb la millor composició musical. El millor espectacle de circ va ser per a «La vaca que riu»; el d’art de carrer, per a «Maletes de terra»; i el de millor espectacle per a xiquets i xiquetes l’ha obtingut el muntatge «Lú». Pel que fa a l’espectacle de dansa, «Vigor Mortis», de la companyia Otra Danza, va ser reconegut amb el premi a la millor ballarina per a Asun Noales; el premi al millor ballarí per a Carlos Fernández i el premi a la millor escenografia per a Luis Crespo. El premi a la millor artista de circ va ser ex aequo per a Marisa Ibáñez pel seu treball en «Sophie» de la Troupe Malabo, i Marilen Robot pel treball en «Save the temazo», del Coŀlectiu Frenètic. El director i dramaturg Víctor Sánchez Rodríguez va obtindre el premi a la millor versió, traducció o adaptació per «What is love? Baby don’t hurt me» de Wichita CO &A+ Solucions Culturals.

El fil conductor de la cerimònia van ser les arts de carrer, i va comptar amb la presentació de Pepa Cases i la música del «beatboxer» Kike Gasu. El conseller de Cultura, Vicent Marzà, va assistir a l’acte que va ser retransmés per À punt.

Rafa Desco