Un CEL de Dones. Introducció

Aquest llibre és el resultat d’un esforç coŀlectiu de moltes dones que han volgut regalar i regalar-nos la paraula, les paraules, la memòria individual però també la coŀlectiva.

En tenir-lo ara a les mans confirme un somni antic: fer història del poble, des del poble, amb el poble, des de la vida, la mirada i l’experiència de les dones. El somni de mostrar una Eliana profunda, diversa, vertadera, sàvia, des de la profunditat, diversitat i saviesa que transmeten les dones que avui viuen amb voluntat de continuar donant vida al poble.

De cadascuna de les dones entrevistades que m’han dedicat el seu temps, i regalat un trosset de la seua vida des del relat i la conversa, he après moltes coses. Coses que van des de les mirades còmplices, la història de vida, les passions, les lluites… tot un tresor. I això és el que m’agradaria que us passara a vosaltres quan acabàreu de llegir-lo.

El llibre arreplega els articles que han anat apareixent a la nostra revista Cel Obert i també al programa de ràdio que des del 2 de desembre de 2015 fins al 29 de juny de 2016 vam emetre a ràdio Túria (les podeu trobar a l’històric de la nostra ràdio o al QR que teniu ací al costat).

Són històries variades, diferents, viscudes amb la intensitat que cadascuna d’elles ha volgut transmetre, són retalls de vida en uns casos, en altres vides senceres, però totes i cadascuna d’elles interessants, intenses i apassionades.

No cal dir que no hi són totes. Queden enormes biografies encara per conèixer i donar a conèixer. Serà en un altre moment.

A les trenta dones amb les quals he tingut el privilegi i el plaer de conversar, l’agraïment per les seues veus i la passió per fer memòria i posar un granet d’arena a la construcció de la història del nostre poble.

L’Eliana, 8 de març de 2023

Conxa Delgado Amo