11a Setmana de les Lletres Valencianes

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha escollit a Carmelina Sanchez-Cutillas com Escriptora de l’Any 2020, escriptora polièdrica dins del panorama de les lletres valencianes «perquè sens dubte estem davant de la gran escriptora valenciana del segle XX».

El CEL es fa ressò de l’esdeveniment —com anys anteriors— i ho celebra i recolza amb uns actes que ressalten la figura literària de l’escriptora. Esta celebració finalitzarà el proper 20 de novembre de 2020, dia de les Lletres Valencianes.

Per commemorar la figura d’aquesta escriptora, referent de la literatura valenciana, l’AVL ha preparat una exposició itinerant, una mostra formada per dotze panells que descobrixen la historiadora, l’alquimista de versos, la dona rebel, compromesa amb la llengua i la cultura dels valencians, l’evocadora dels records d’infància a través d’una escriptura que va saber plasmar magistralment els fets i les activitats quotidianes.

L’exposició itinerant «Carmelina Sánchez-Cutillas, des de les fronteres del silenci», de l’AVL, la tindrem al nostre poble del 16 al 20 de novembre. Al voltant de l’exposició, el CEL, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Eliana, hem organitzat els actes següents:

El primer, la inauguració oficial de l’exposició, que es farà el dilluns 16 de novembre de 2020 a les 19:00 hores a l’Espai Expositiu del Centre Sociocultural. Ens acompanyarà Na Immaculada Cerdà i Sanchis, acadèmica de l’AVL.

         El dissabte 21 de novembre, a les 12:00 hores, Lectura Pública de textos de l’obra de Carmelina Sánchez-Cutillas al passeig Secondo Baldín, Parc de la Pinada, amb la participació musical de Júlia Navarro Navarro, Neus Fuster i Corral i Clara Martínez i Delgado, directores de l’escoleta del Cor de l’Eliana i membres del CEL. A la lectura podran afegir-se tots aquells que vulguen participar-hi, llegint un fragment de l’obra de l’autora, que els facilitarà la nostra associació.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Cel. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.