Rutes gastro-culturals valencianes – Bocairent

Bocairent

Roca

La població de Bocairent està situada al vessant nord-oest de la Serra de Mariola, el seu terme municipal abasta una àmplia zona de la serra que ens permet una àmplia varietat d’activitats a l’aire lliure. Ubicada dins la comarca de la Vall d’Albaida, compta amb uns 4200 habitants. Població turística per exceŀlència, amb un ampli i important patrimoni artístic, històric, gastronòmic i cultural.

Dista de l’Eliana 113 Km, per autovia A-35 i la CV-40 fins a Ontinyent i després uns 10 Km per la CV-8, seguint la carretera junt al llit del riu Clariano fins a Bocairent, arribarem en una hora i uns 15 minuts.

QUÈ VISITAR:

El barri medieval. Església parroquial de la Verge de l’Assumpció amb el seu important museu religiós. El pou de neu de Sant Blai, ubicat dins la població. La Plaça de Bous, la més antiga del País Valencià, inaugurada el 1843, excavada en roca. El Monestir Rupestre subterrani del segle XVI, excavat a la roca. Les Covetes dels Moros, amb cinquanta finestres que donen a 50 recintes excavats en roca, ocupant fins a quatre nivells d’alçades. I les Covetes del Colomer, El  Museu Arqueològic i el Museu Fester.

Destacar la celebració de la primera festa de l’any de Moros i Cristians del País Valencià que se celebra en honor al patró de la vila, Sant Blai, al mes de febrer.

Les festes de Sant Agustí, que se celebren del 22 al 28 d’agost, amb els balls o danses tradicionals valencians i els cabolos al ritme de la dolçaina i el tabalet.

PATRIMONI, LLOCS A VISITAR I INFORMACIÓ GENERAL:

https://www.bocairent.org/ca/

https://www.comunitatvalenciana.com/va/valencia/bocairent

Tex i fotos: Vicent Julià Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *