Activitats del CEL

Després de les vacances estivals, el CEL reprén les seues activitats. I ho fa convocant assemblea general en la qual s’acorda i proposen les activitats que es realitzarán al llarg del curs 2022/23. Avancem les previstes per a la tardor:

L’1 de novembre, com tots els anys, es fa record/ homenatge als nostres desapareguts als fronts bèl·lics: Per la Pau. No més guerres. L’acte està abrigallat per lectura de poemes i, enguany, per diverses figures de la Jove Muixeranga de València. Una ofrena floral per part dels familiars dels desapareguts, l’ajuntament i el CEL, posa fi a l’entranyable acte.

També al novembre celebrem la Setmana de les Lletres Valencianes. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha declarat el 2022 com l’any de Joan Fuster i el CEL el celebra amb diversos actes i amb homenatge al lingüista Manuel Sanchis Guarner:
Dia17 de nov. Abelard Saragossà presenta els llibres “El Valencianisme de Manuel Sanchis Guarner” i “Revissió de la gramàtica valenciana” de M.Sanchis Guarner.
Dia19 de nov. Lectura pública i participativa de textos de J. Fuster.Dia 22 de nov. Inauguració de l’exposició “Joan Fuster, una vida il·lustrada” amb roda d’aforismes fusterians
i conferència a càrrec de l’escriptora Núria Cadenes, “Joan Fuster: <Cogito, ergo sumus>Què hi farem!” Modera Robert Fuster, membre del CEL
Dia 24 de nov. Cloenda amb xarrada de Xavier Serra (de la Plataforma per la Llengua): “Fuster, destinat (sobre tot) als valencians”

Un dels actes de la Setmana consistirà en el descobriment d’una placa amb el nom de Manuel Sanchis Guarner en l’actual Avinguda del Poliesportiu que, a partir d’aqueix moment, canviarà de nom.
El CEL está preparant la celebració del seu XX aniversari però, al mateix temps, continua treballant en les tasques pendendents i de noves: publicació del llibre sobre Les Masies, Setmana Republicana, Trobada de les Escoles en Valencià, visites guiades, protecció i estudi de la nostra història, tant escrita com arquitectònica, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *