Rutes gastro-culturals valencianes

Dénia

Dista de l’Eliana 127,6 Km, per l’AP-7, que ens portarà en 1h. i 20 min.

Dénia, ciutat portuària, pertany a la comarca de la Marina Alta, al peu del Montgó, parc natural i al costat del cap de Sant Antoni, reserva natural, compta amb 20 quilòmetres de costa.

Dominada la població pel castell a la part alta, ha estat durant moltes èpoques un lloc important i on han passat nombrosos fets històrics des de temps remots.

A visitar al centre històric: el castell, el casc antic i el comercial amb l’avinguda central del Marquès de Campo, on es concentren avui en dia les botigues i entitats comercials; el barri de pescadors avui dia restaurat i adaptat al moment; el port pesquer, l’esportiu i el comercial amb
sortida de vaixells mercants i de viatgers que connecten amb les illes i amb ciutats importants de la Mediterrània.

També podem visitar el Museu d’Arqueologia i el de la Joguina, recórrer el cap de Sant Antoni, bé per terra o albirar-lo per mar amb embarcació; hi ha una ruta fixa que va per mar i que uneix Dénia amb Xàbia, passant pel cap de Sant Antoni on podrem veure espectaculars vistes de la costa rocosa i del cap.

Podem fer excursions a les Planes, al pic Montgó, a la cova Tallada; activitats com la pesca, la navegació, el submarinisme, i esports de mar i de muntanya.

Dénia és un lloc on degustar excel·lents productes del mar i la terra, àmplia varietat d’arrossos amb peixos i mariscs, la llaneta o el suquet de peix, el pop sec, destaca la gamba roja de Dénia amb denominació pròpia; compta també amb importants restaurants per a totes les butxaques, alguns de rellevància classificats a la Guia Michelin:Tot un lloc on gaudir.

https://guide.michelin.com/es/es/comunidad-valenciana/dnia/restaurantes

Més informació:
Denia.com: https://www.denia.com/ca
Ajuntament de Dénia: https://www.denia.es/va/
Dénia Comunitat Valenciana: https://www.comunitatvalenciana.com/va/alacant-alicante/denia
Normes i permís per a visitar la Cova Tallada: https://parquesnaturales.gva.es/va/web/pn-el-montgo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *