Coses del CEL. Tardor 2023

NOTICIES TARDORALS DEL CEL

Després de l’estiu vacacional i dispersador ve la tardor amable i carregada de noves propostes encara que esta vegada els vents porten olor de pólvora, mort, desraó, destrucció climàtica i els mars arrosseguen quantitat de persones amb ulls de por que fugen de la fam i l’opressió… Sembla que la tardor no serà tan amable com s’anuncia.

Però el Centre d’Estudis Locals —CEL— continua amb la tasca per a la qual va nàixer fa més de 20 anys: Promoure i coordinar qualsevol matèria que tinga com a marc de referència el poble de l’Eliana.

Es així que des de fa anys, la primera activitat del nou curs és l’Acte per la Pau, no més guerres que se celebra cada primer de novembre al Cementeri Municipal per fer record i homenatge als nostres desapareguts als fronts de batalla. L’acte comporta ofrena floral, lectura de poemes i música en directe.

Per a protegir el nostre escàs patrimoni, el CEL s’adhereix a l’Institut d’Estudis Comarcals (IDECO) que organitza l’exposició Patrimoni contra les cordes i ho aprofita per a defensar la Masia de Cassany i l’Ermita. L’exposició romandrà oberta des del 3 fins al 13 de novembre. A la inauguració estarà present Xelo Tomàs, presidenta de l’IDECO, i Vicent Rubio, cronista oficial de l’Eliana.

Avançada la tardor se celebrarà la Setmana de les Lletres Valencianes , que enguany està dedicada als “Escriptors Valencians en l’Exili”. Hi haurà exposició temàtica del 16 al 23 de novembre, conferències i lectura pública el dia 20 del mateix mes.

Es faran visites guiades, es continuarà treballant amb la plataforma Cel Compartit, que aglutina a distins CELs per a tractar temes comarcals, es deixarà a punt per a imprimir el llibre sobre Les Masies de l’Eliana i rodalies i per Nadal es farà un sopar de germanor per a fer reconeixement a alguna persona aliena al CEL, però amiga i col·laboradora.
Enguany podries ser tu.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és signaturaCEL2023.png

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *