COSES DEL NOSTRE POBLE – Novembre 2012

SETMANA DEDICADA A TEODOR LLORENTE

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua va escollir a Teodor Llorente com a Escriptor de l’Any 2011, coincidint amb el centenari de la seua mort. Esta celebració finalitzarà el proper 20 de novembre de 2012, dia de les Lletres Valencianes .

Per commemorar la figura del poeta, l’AVL va preparar una exposició dedicada a Llorente, un dels escriptors més carismàtics i representatius de la nostra literatura contemporània i que ha comptat amb la col·laboració desinteressada i entusiasta de la seua família, la qual ha facilitat documents, llibres, quadros i objectes personals del poeta, que ens permetran acostar-nos a la vida i obra d’una de les personalitats literàries més interessants del segle XIX i principis del XX.

L’exposició la tindrem al nostre poble els propers 15 al 21 de novembre, al voltant de la qual el CEL amb la col.laboració de la Regidoria de Cultura, ha organitzat dos actes:

El primer, la inauguració oficial de l’exposició que es farà el dijous 15 de novembre de 2012 a les 20 hores en el Centre Sociocultural. La conferència inagural correrà a càrrec del professor de la Universitat de València i especialista en l’obra de Llorente, Rafael Roca,

En paraules de Rafael Roca, l’exposició busca trencar “els múltiples tòpics que, al llarg del temps, la societat valenciana ha anat fixant al voltant de l’obra i la biografia de Teodor Llorente. Així mateix, pretén descobrir noves facetes de l’escriptor, com ara la seua prosa en valencià, ben interessant i molt poc coneguda a dia de hui, i també la seua posició respecte a la llengua dels valencians i la resta de renaixences”.

         El segon acte, la Lectura Pública de poemes de Teodor Llorente el diumenge 18 de novembre a les 12 del matí al centre Sociocultural, acte al que podran afegir-se tots aquells que vullguen participar-hi, llegint un fragment de l’obra de l’autor, que els facilitarà el Centre d’Estudis Locals.

 

Es per això que el CEL convida  a participar en tots els actes, oferint especialment la  possibilitat de llegir algun poema o simplement escoltar uns retalls de la literatura valenciana.

 

Salvador Torrent, membre del CEL

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Articles. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.