Presentación de ”EXILIADOS REPUBLICANOS EN SEPTFONDS (1939)” de JOSE ANTONIO VIDAL CASTAÑO, divendres 11 d’abril a les 19:30 hores, a la sala de conferències del Centre Sociocultural.

Cubierta ExiliadosEl Centre d’Estudis Locals (CEL) de l’Eliana, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, es complau a convidar-vos a la presentació del llibre

”EXILIADOS REPUBLICANOS EN SEPTFONDS (1939)” de JOSE ANTONIO VIDAL CASTAÑO, que tindrà lloc el divendres 11 d’abril a les 19:30 hores, a la sala de conferències del Centre Sociocultural.

Intervindran:

Lluis Andrés, crític literari i membre del CEL, Salvador Broseta Perales, doctor en Història Contemporània, regidor de l’Ajuntament de València (PSPV-PSOE) i net d’exiliat republicà i José Antonio Vidal Castaño, doctor en Història Contemporània i autor del llibre.
Aquest llibre ens desvetlla les condicions de vida i mort en el camp de concentració de Judes en Septfonds, on anaren a parar prop de 15000 combatents, qualificats com a treballadors manuals, i reconstrueix, a més a més, les vides d’alguns d’aquells soldats que van emprendre el difícil camí de tornada.

El llibre està prologat per Nicolás Sánchez-Albornoz i per Enrique Cerdán Tato, i durant la presentació es farà la projecció del documental “Vida y muerte en Septfonds”.

José Antonio Vidal Castaño, fill d’un mestre de la República represaliat, va nàixer a Benimamet en 1941. Estudià Magisteri i Filosofia i Lletres per la Universitat de València, on s’implica en la lluita clandestina contra la dictadura. En 1971 va guanyar per oposició una plaça de mestre a l’Eliana, on va ser el primer director del Verge del Carme triat pel claustre. Passà cinc cursos al nostre poble educant a tota una generació d’elianers fins que la pressió de la policia de la dictadura el portà a fugir a França.

Ens agradaria molt el poder comptar amb la vostra presència.

Aquesta entrada ha esta publicada en Cel. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.