Setmana de les lletres valencianes

L’Eliana celebrarà del 20 al 24 de novembre 2017 la Setmana de les Lletres Valencianes, organitzada pel Centre d’Estudis Locals amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, coincidint amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que ha escollit, per segon any consecutiu, a Isabel Villena com a escriptora de l’any 2017.

Per commemorar la figura de la primera escriptora en valencià, l’AVL preparem una exposició on situa el focus en la importància de la dona a través de la literatura religiosa i de la seua obra la Vita Christi, i reivindica el paper femení en l’Edat Mitjana. L’obra de sor Isabel de Villena recobra importància i posa en valor la seua personalitat i influència en la literatura del segle d´or valencià.

El dilluns 20 de noviembre “Dia de les Lletres Valencianes” després d’inaugurar, a les 19’00 h., l’exposicó; es farà la Lectura Pública de textos d’Isabel de Villena i Ausiàs March al corredor del Centre Socio-cultural. Un any més el CEL convida a participar a la ciutadania, representants polítics, entitats socials, col.lectius i associacions en aquest acte.

Els actes continuaran dijous 23 de novembre a les 19:00 h. amb la conferencia: “De Llull a March de les “raons necessaries” al despoderament de la “raó”, a càrrec d’Antoni Ferrer i Perales, poeta , professor i membre del CEL de l’Eliana en la Sala de debat Pep Torrent.

Aquesta entrada ha esta publicada en Cel. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.