JOAN FUSTER, ARA I AVUI. 50 ANYS DE “NOSALTRES EL VALENCIANS

(L’EDITORIAL AFERS PRESENTA A JOAN FUSTER)

 Presentació dels llibres:

UNA SINGULARITAT AMARGA, de Ferran Archilés

LA TERTULIA DE JOAN FUSTER, de Xavier Serra

«Nosaltres, els valencians, 50 anys després (1962-2012)», revista Afers, 71/72 (2012) Vicent Olmos (coord.)

“L’any 2012 no ha sigut un any qualsevol pel que fa a la nostra cultura i la nostra llengua. En 2012, entre altres fites, ha fet 50 anys de la primera edició del llibre Nosaltres els valencians de Joan Fuster (Sueca, 1922-1992)

Des del CEL pensarem que podia ser un bon moment per posar de nou sobre la taula i en l’agenda política el debat sobre què sóm i com volem ser al voltant de l’obra del Mestre de Sueca. La situació actual per la que passem ens sembla idònia per reflexionar sobre monarquia, constitució, autonomies i perquè no per fer-ne una nova lectura de Nosaltres els Valencians, Com deia Fuster,  “Només hi ha una manera seriosa de llegir, que és rellegir”. És per això que el CEL juntament amb la Regidoria de Cultura us animem a participar en l’acte presentació dels llibres que Afers ha editat amb motiu d’aquest aniversari. ( Pura Peris Membre del CEL) Intervenen:

Ferran Archilés Cardona, doctor en Història Contemporània per la Universitat de València i professor del Departament d’Història Contemporània.  És membre del consell de redacció de la Revista «Afers».

Xavier Serra ha estat professor de filosofia a la Universitat de València. És membre del consell de redacció de la revista Journal of Catalan Intellectual History.

Vicent Olmos és historiador i editor. Director editorial de l’editorial Afers, fundador, responsable i cap de redacció de la revista Afers i membre del consell de redacció de les revistes El Contemporani, L’EspillCaràctersMirmanda, Plecs d’Història Local, Transfer. Journal of Contemporary Culture, o Journal of Catalan Intellectual History. Editor a Publicacions de la Universitat de València.

Presenta l’acte: Pura Peris Garcia,  Membre del CEL

Divendres 15 de febrer Lloc: Centre Sociocultural Hora: 19’30 h. Entrada lliure.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Cel. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.