COSES DEL NOSTRE POBLE. 8 ena edició Premis Nit de Sant Elies. article publicat a Eliana 2000, núm 0, agost 2015

Captura de pantalla 2015-08-04 a la(s) 09.09.33El passat dilluns 20 de juliol, coincidint amb el dia de Sant Elies, el Centre d’Estudis Locals, CEL de l’Eliana sota una lluna fulgent i al marc incomparable de la Torre de Baba vàrem celebrar la Nit de Sant Elies. Una nit, la d’aquest any molt especial i emotiva per tota la família del CEL doncs entre els homenatjats es trobaven dos, que tot i que no estan ja entre nosaltres, sempre hi seran. Així junt als guardonats d’enguany Conxa Montaner (Atleta Olímpica) i Ràdio Túria, Julho 219la nit de Sant Elies rebien mencions pòstumes de reconeixement Rafa Prats i Luis Oteo, membres del CEL desapareguts. Va ser precisament Rafa Prats l’inspirador i gracies a la seua idea aquestos premis varen nàixer l’any 2008 amb la vocació de fer un reconeixement públic a totes aquelles persones, entitats o associacions que s’hagueren destacat en la tasca de “fer poble”: a tots aquells que s’hagueren distingit per haver millorat la nostra convivència i/o haver conservat les nostres senyes d’identitat. Luis Oteo, va ser un pilar fonamental en la estructura organitzativa del CEL.
Julho 215La nit, com ve sent habitual, va començar amb Una nit amb sopar típic valencià i com fi de festa enguany vàrem tenir la sort de gaudir d’una pre-estrena musical amb Carles Dénia, un dels màxims exponents de la cançó tradicional valenciana, qui ens va musicar la nit amb el seu nou treball en primícia “L’home insomne”, actuació en la que va estar acompanyat per magnífics intèrprets de música valenciana, i entre ells el qui probablement es avui en dia considerat com el millor guitarró valencià Vicent Carrasco, amic i membre del CEL. Julho 245
Però sens dubte la part més emotiva i bonica de la nit va ser la del lliurament dels guardons i les mencions que va ser presentada i guiada esplèndidament per Conxa Delgado i Cristina Corral, membres del CEL les quals ens varen fer unes ressemblances treballades i acurades de tots els homenatjats, Manuel Villada en nom de Radio Túria com Concha Montaner recolliren els guardons. La menció a Rafa Prats va ser recollida per la seua dona Maria Jose Marco i els seus fills i la menció de Luis Oteo va ser recollida per un grup d’amics en nom de la família, entre els quals es trobaven Janto Gil i Maribel Fuertes que va llegir una sentida poesia a Luis Oteo.

Una nit d’estiu més per recordar als arxius del CEL, en setembre reprendrem les activitats, fins aleshores bon estiu, amics!!

Pura Peris, membre del CEL
DSC_0889
(fotografies Vivaleliana i Adriana Sòria)

Aquesta entrada ha esta publicada en Cel. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.