El CEL commemora a Carles Salvador, en la Setmana de les lletres valencianes, del 16 al 22 de novembre

PROGRAMACIÓ setmana Carles Salvador-1 copiaEstimats amics i amigues:

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua va escollir a Carles Salvador i Gimeno com a Escriptor de l’Any 2015, coincidint amb el seixanta aniversari de la seua desaparició. Esta celebració finalitzarà el proper 20 de novembre de 2015, dia de les Lletres Valencianes.

Per a commemorar la figura del mestre, poeta i gramàtic valencià, el Centre d’Estudis Locals de L’Eliana junt a l’AVL anem a preparar, en la setmana de les Lletres Valencianes, una exposició dedicada a Carles Salvador i Gimeno símbol del conreu de la llengua i un bon exemple de compromís, tolerància i mestratge per a tots els valencians i valencianes.

L’exposició la tindrem al nostre poble els propers 16 al 20 de novembre, al voltant de la qual el CEL amb la col.laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Eliana, hem organitzat els següents actes:

El primer, la inauguració oficial de l’exposició que es farà el dilluns 16 de novembre de 2015 a les 19:30 hores en el Centre Socio-Cultural, amb la projecció de la pel.lícula “Carles Salvador – Elogi a un xiprer” comptarem amb la presència del seu director En Alfred Ramos.

El divendres 20 de novembre, Dia de les Lletres Valencianes, al saló de conferències del Centre Socio-Cultural tindrà lloc a les 19’30h., la conferència “Carles Salvador i l’ensenyament de la llengua” a càrrec del catedràtic de Geografia i Història i doctor en Filologia Catalana En Josep Daniel Climent.

Claususarem la setmana de les lletres valencianes amb la Lectura Pública de textos de Carles Salvador i Gimeno el diumenge 22 de novembre a les 12 del matí al Passeig Secondo Baldín al Parc de la Pinada, acte al que podran afegir-se tots aquells que vullguen participar-hi, llegint un fragment de l’obra de l’autor, que els facilitarà la nostra associació.

Es per això que tinc el plaer de convidar-te a participar en els nostres actes, oferint-te especialment la possibilitat de llegir algun text o simplement escoltar uns retalls de la literatura valenciana, tot i pregant-te que ho faces saber a la resta dels teus contàctes.

Us adjunte un exemplar del cartell anunciador de la Setmana de les Lletres Valencianes homenatjant a En Carles Salvador i Gimeno a l’Eliana.

Salutacions

-Rafael Desco i Coll

President del CEL

Aquesta entrada ha esta publicada en Cel. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.