EL CEL PRESENTA LA SETMANA ROIS DE CORELLA A L’ELIANA

celelianaroiscorellaEstimats amics i amigues:
L’Acadèmia Valenciana de la Llengua va escollir a JOAN ROÍS DE CORELLA, clàssic del nostre Segle d’Or, com a Escriptor Valencià de l’Any 2013, amb la intenció de donar a conèixer al poble valencià, d’una manera més general, la vida i l’obra d’aquest escriptor, poeta, traductor i teòleg nascut el 1435 a Gandia.

Roís de Corella, la figura menys coneguda dels clàssics del nostre segle d’or, va compartir el seu temps amb Ausiàs March, Joanot Martorell, Jaume Roig o sor Isabel de Villena i està considerat un autor clau en el pas de la literatura medieval a la renaixentista. La seua influència en l’època fou tan aclaparadora que, fins i tot, el final del Tirant lo Blanch està inspirat o copiat de la seua Història de Leander i Hero.

Una de les principals activitats de l’Any Rois de Corella, on es busca rescatar de l’oblit aquest escriptor universal, sense el qual la nostra literatura en majúscules no estaria completa, es l’exposició “Joan Rois de Corella i el seu temps”, exposició itinerant que ara arriba al nostre poble de la mà del Centre d’Estudis Locals (CEL).

L’exposició la tindrem al nostre poble del 17 al 23 de novembre, i al voltant de la mateixa el CEL amb la col.laboració de la Regidoria de Cultura/Ajuntament, ha organitzat LA SETMANA JOAN ROÍS DE CORELLA A L’ELIANA, amb els següents actes, tots ells al Centre Sociocultural:

.- El primer, la inauguració oficial de l’exposició “Joan Roís de Corella i el seu temps” el dilluns 17 de novembre a les 19:30 hores. La inauguració vindrà acompanyada de la projecció d’un documental sobre aquest personatge clau en la València del segle XV.

.- El segon, la conferència “Vida i Obra de Roís de Corella”, el divendres 21 de novembre a les 19:30 hores a càrrec de N’Eduard J. Verger i Hervàs, poeta i traductor, autor de diversos estudis sobre Rois de Corella.

.- I el tercer i últim acte, la Lectura Pública de textos de Joan Roís de Corella el diumenge 23 de novembre a les 12 del migdia, acte al que podran afegir-se tots aquells que vullguen participar-hi, llegint un fragment de l’obra de l’autor, que els facilitarà la nostra Associació.

Es per això que tinc el plaer de convidar-te a participar en els nostres actes, oferint-te especialment la possibilitat de llegir algun poema o simplement escoltar uns retalls de la literatura valenciana, tot i pregant-te que ho faces saber a la resta dels teus contactes.

Us adjunte un exemplar del cartell i del díptic de la setmana.

-Salvador Torrent Català
-President del Cel-

Aquesta entrada ha esta publicada en Cel. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.