27 de novembre de 2014, ”LLUITANT CONTRA L’OBLIT”, presentació llibre de Laura Ballester. Centre socio cultural 19.30 hores.

LLUITANT CONTRA L'OBLIT 2El Centre d’Estudis Locals (CEL) de l’Eliana, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, es complau a convidar-vos a la presentació del llibre

”LLUITANT CONTRA L’OBLIT”, de LAURA BALLESTER, que tindrà lloc el dijous 27 de novembre a les 19:30 hores, a la sala de conferències del Centre Sociocultural.

Intervindran: Rafel Montaner, periodista de Levante EMV i membre del CEL, Francisco Manzanaro, representant de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J) i Laura Ballester, periodista de Levante EMV i autora del llibre.

El 3 de juliol de 2006, el subsòl de València vivia el pitjor accident de metro de la història de l’Estat espanyol. A les vies de l’estació de Jesús, hi quedaren 43 persones mortes, 47 ferides de gravetat i les esperances trencades de centenars de famílies. A la superfície els representants institucionals s’afanyaven a passar pàgina. La versió oficial de la fatalitat s’imposava, el blindatge governamental obstaculitzava les investigacions i una densa capa d’oblit s’escampava sobre la tragèdia. Però les víctimes sempre van mantenir la dignitat i l’esperança. Eren i són conscients que encara queda soterrada la supervivent negada d’aquell sinistre: la veritat. Lluitant contra l’oblit és el relat necessari de la llarga lluita per rescatar-la.

Un llibre de la periodista Laura Ballester que compta amb el pròleg de Jordi Évole i l’epíleg de Beatriz Garrote, presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro del 3 de juliol de 2006 (AVM3J).

Ens agradaria molt el poder comptar amb la vostra presència.
Salvador Torrent i Català
President del CEL

Aquesta entrada ha esta publicada en Cel. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.