Encontre Comarcal de Centres d’Estudis Locals

El CEL de l’Eliana pertany a la xarxa de CELs comarcals IDECO que treballen baix el paraigua del CEL COMPARTIT.
Així doncs, el passat 7 de març, el CEL de la Pobla va organitzar un encontre comarcal dels Centres d’Estudis Locals i IDECO Camp de Túria. La reunió va ser a la Casa Gran de la Pobla. Junt amb els CELs de Riba-Roja i Bétera, també estigué el de l’Eliana amb el seu president i altres socis.

El president del CEL de la Pobla, Jesús Totajada, com amfitrió, va obrir l’acte a les 10h exposant el projecte de localització dels arbres singulars i monumentals de les comarques Camp de Túria i els Serrans. La idea parteix del llibre “Algunos árboles y arbustos viejos” publicat per Rafael Janini l’any 1914. Inspirats en aquesta guia floral es                                                                             proposa un treball compartit entre tots els CELs                                                                   comarcals. El propòsit és que cada agrupació local indague sobre els seus arbres amb història, tant per grandària com per longevitat. Un grup de fotògrafs de les dues comarques, aficionats i professionals, deixaran constància de la seua imatge al mateix temps que poetes del col•lectiu Lletraedeta posaran els seus versos com peu                                                                                      de les fotografies Un treball de CEL COMPARTIT que després será editat.

La reunió es va prolongar fins a les 14h entre parades per a reposar forces i en la intervenció d’altres presidents per a exposar els projectes dels seus CELs. Rafa Desco, com
a president del CEL de l’Eliana, va tancar les intervencions mostrant, entre altres, els projectes de “L’Eliana, un trajecte vital” o “RETRATS: Iaios, Iaies i escola” Tots dos varen ser molt bé acollits, mostrant interés per a portar-los a terme als seus respectius pobles.

https://www.facebook.com/cel.eliana/videos/513988546177593/?t=5 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Cel i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.