Vicent Rubio nomenat Cronista Oficial de l’Eliana

L’Eliana, té una història que destacar i un vast patrimoni cultural, els quals no han sigut arreplegats totalment de manera rigorosa i oficial, per la qual cosa el CEL de l’Eliana considera que són els responsables municipals els que tenen el compromís i el deure de garantir la transmissió d’estes qüestions, per a consolidar el relleu històric amb les pròximes generacions fomentant que no desaparega la pròpia identitat del municipi.

D’esta manera, el CEL de l’Eliana estima necessari que l’Ajuntament cree de forma urgent la figura del CRONISTA OFICIAL amb l’objectiu que el responsable d’esta funció complisca amb una sèrie de compromisos com realitzar una narració objectiva o una memòria anual dels principals esdeveniments socials, culturals, polítics, econòmics i de qualsevol tipus que estiguen relacionats amb el municipi i els seus ciutadans, treballar, rastrejar i rescatar tradicions populars perdudes; promoure una consciència entre tots els residents perquè siga valorada la nostra història i costums culturals, i procurar que els documents històrics siguen custodiats en la seua forma adequada, permetent l’accés als investigadors i facilitar-li’l a qui li competisca la bella tasca de ser el cronista oficial de la ciutat.

“La figura del cronista oficial no té cap cost per al municipi, serà un honor accedir a este càrrec representatiu que generarà una riquesa immensa per al municipi, una riquesa immaterial que servirà per a perpetuar la nostra memòria i salvaguardar la identitat del nostre poble.”

 Per a això, el CEL de l’Eliana proposa com a persona idònia per a ocupar el càrrec de CRONISTA OFICIAL a En Vicent Rubio i Miguel, natural d’este municipi i amb molt arrelament: que s’ha distingit per la  seu dedicació al poble de l’Eliana i la seua tasca d’estudi i investigació sobre el mateix.

Estem conveçuts que En Vicent Rubio rastrejarà el passat com ningú, traurà a la llum vells costums , difondrà grans riqueses i deixarà una important empremta en la cultura i el patrimoni del nostre poble.

Esta proposta que va ser presentada pel CEL de l’Eliana el 8 de maig de 2019 al nostra Consistori Municipal; concretament a l’Alcaldia i regiduria de Patrimoni, va ser atesa i posteriorment aprovada per unanimitat en el Ple Municipal del dia 28 de novembre de 2019.

Un merescut nomenament segons el parer de tots els representants polítics de la Corporació que no van dubtar durant la sessió plenària a traslladar el seu reconeixement i felicitacions a Vicent Rubio.

Les nostres més sinzeres felicitacions al company i membre del CEL Vicent Rubio i Miquel per aquesta merescuda designació. Enhorabona!

PLE ORDINARI DE NOVEMBRE 2019                                                                                12. Moció de la Corporació, per a la creació de la figura del cronista oficial de l’Eliana i per al nomenament com a cronista oficial del nostre municipi a Vicent Rubio i Miquel.

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Articles i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.