Presentació del llibre ”EL SARGENTO FABRA. HISTORIA Y MITO DE UN MILITAR REPUBLICANO (1904-1970)”, de JOSE ANTONIO VIDAL CASTAÑO.

    Sargento Fabra (1)-1El Centre d’Estudis Locals (CEL) de l’Eliana, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura,

                                                           es complau a convidar-vos a la presentació del llibre

 ”EL SARGENTO FABRA. HISTORIA Y MITO DE UN MILITAR REPUBLICANO (1904-1970)”, de JOSE ANTONIO VIDAL CASTAÑO.

que tindrà lloc el dijous 11 d’abril a les 19:30 hores, a la sala de conferències del Centre Sociocultural.

 

Intervindran:

 

Rafael Montaner, periodista, membre del CEL, Marc Baldó Lacomba, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de València i José Antonio Vidal Castaño, doctor en Història Contemporània i autor del llibre.

El llibre ens conta la vida de Carlos Fabra Marin, el sergent Fabra, nascut a Chella en 1904 i mort a l’exili a França en 1970. Aquest militar valencià va irrompre en “la mitologia popular de la València republicana” com a l’heroi del poble després de sufocar pistola en mà la rebel·lió dels oficials de la caserna de Sapadors de Paterna, un fet que, segons Vidal Castaño, va ser “determinant per al fracàs de la revolta a València”.

 

José Antonio Vidal Castaño, fill d’un mestre de la República represaliat, va nàixer a Benimamet en 1941. Estudià Magisteri i Filosofia i Lletres per la Universitat de València, on s’implica en la lluita clandestina contra la dictadura. En 1971 va guanyar per oposició una plaça de mestre a l’Eliana, on va ser el primer director del Verge del Carme triat pel claustre. Passà cinc cursos al nostre poble educant a tota una generació d’elianers fins que la pressió de la policia de la dictadura el portà a fugir a França.

            Nota: aprofite l’ocasió per tal de recordar-vos que el dimecres 10 d’abril, a les 19:30 hores i al Centre Sociocultural tindrà lloc l’inauguració de l’exposició  dedicada a VICENT ANDRÉS ESTELLÉS. La conferència inaugural correrà a carrec de Jesús Huguet, escriptor, sociolinguista i polític valencià; actualment és secretari executiu del Consell Valencià de Cultural.
            Salutacions cordials.
 Salvador Torrent i Català
President del CEL
Aquesta entrada ha esta publicada en Cel. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.