PRESENTACIÓ PUBLICACIÓ: TOPONÍMIA DELS POBLES VALENCIANS: L’ELIANA-CAMP DE TURIA

TOPONIMIA DELS POBLES VALENCIANS (1) El Centre d’Estudis Locals (CEL) de l’Eliana, amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Eliana i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, es complau a convidar-vos a la presentació de la publicació ”TOPONÍMIA DELS POBLES VALENCIANS: L’ELIANA-EL CAMP DE TÚRIA”, RECULL I TEXT Joan Bell-lloc i Centre d’Estudis Locals (CEL) de L’Eliana
que tindrà lloc el dimecres 14 de maig a les 19:30 hores, a la sala de conferències del Centre Sociocultural.
Intervindran:
Aigües Vives Pérez, tècnica del projecte Toponímia del pobles valencians, i Joan Bell-lloc, autor del recull junt al CEL de L’Eliana.
Des dels anys vuitanta del segle passat, la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, i actualment l’Acadèmia Valencia de la Llengua, publica una sèrie de fullets dedicats a cadascun dels municipis valencians que recullen els principals topònims de cada poble: muntanyes, plans, rius, barrancs, camins, partides, séquies, masos, casetes, etc.

Recentment, li ha tocat el torn a la vila de l’Eliana. En aquest opuscle, amb un resum històric i un mapa de situació, es recullen els nostres topònims locals que són un resum i una mostra del nostre passat romà i musulmà, de repoblacions catalanes i de frares carmelitans, de treball agrícola i industrial i, finalment, d’un present residencial i acollidor. Els nostres topònims són també una part del nostre patrimoni cultural que cal conèixer i protegir per tal d’estimar-lo i valorar-lo adequadament.

En acabar la presentació, se repartiran gratuïtament exemplars del quadern a tots els assistents.

Ens agradaria molt el poder comptar amb la vostra presència.
Salvador Torrent i Català

Aquesta entrada ha esta publicada en Cel. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.