Setena edició Premis “Nit de Sant Elies”, 19 de juliol de 2014

CEL-CARTEL VII - 2014Estimats amics i amigues:

El pròxim dissabte, 19 de juliol, el CENTRE D’ESTUDIS LOCALS (CEL) DE L’ELIANA, celebra a la Torre del Virrei la setena edició dels “PREMIS CEL-NIT DE SANT ELIES”.

Cal recordar que aquestos premis varen nàixer l’any 2008 amb la vocació de fer un reconeixement públic a totes aquelles persones, entitats o associacions que s’hagueren destacat en la tasca de “fer poble”: a tots aquells que s’hagueren distingit per haver millorat la nostra convivència i/o haver conservat les nostres senyes d’identitat.

La vetlada, que començarà cap a les nou i mitja de la nit, consistirà en un sopar típic valencià (picoteig, pimentó amb tomaca, coquetes, beguda, gelat, dolços, licors…), el lliurament dels premis i l’actuació musical de JOSEP APARICIO,“APA”, un dels grans “cantaors” del nostre País. Una veu portentosa al servei del Cant d’Estil i de qualsevol pal de la música tradicional valenciana. Apa, fem defensor d’un cant viu i renovat, ens presenta, en companya del seu grup musical, l’espectacle “CANT DE CANTS”, una autentica fusió dels nostres cants tradicionals amb altres aires musicals.

Els premiats d’enguany són:

José Antonio Vidal Castaño, don José, fou mestre i primer director del Col·legi Verge del Carme. El seu compromís amb la llibertat l’obligà a abandonar aviat aquesta plaça, però sempre ha mostrat una gran estima cap al nostre poble; i els que van ser els seus alumnes el recorden amb la mateixa estima. Avui Vidal Castaño és un historiador compromés amb la memòria històrica que ha publicat diversos articles i llibres sobre la guerra civil i l’exili.

Lolín Marco Marimón, Lolín la Cabrereta porta anys ensinistrant els nostres xiquets i les nostres xiquetes perquè mantinguen viva la tradició del verset. A l’Eliana, com a molts altres pobles del nostre País, tanquem la Setmana Santa amb la processó de l’Encontre, on la Mare retroba al seu Fill. Però l’Encontre a l’Eliana és ben especial perquè un angelet recita una poesia nova cada any.

i Vivaleliana, portal web, El treball de tot l’equip de Vivaleliana ens proporciona una mitjà de comunicació digital excel·lent, on ho trobareu tot, informació, actualitat, opinió, blogs…. Per la seua contribució en favor de la promoció i cohesió comercial, social, esportiva i cultural del nostre poble.

Els tiquets per al sopar-lliurament dels premis i espectacle (20 euros adults, 10 euros xiquets) els podeu adquirir:

.- Al Bar Torrent.
.- Fent la vostra reserva mitjançant l’enviament d’un correu electrònic al CEL (info@celdeleliana.com), o telefonant al 678 57 80 17 (Janto).
.- A través dels membres del CEL
.- i al despatx de Salva Torrent (Assessoria Torrent) pels matins, de 9:00 a 14:30 hores.

Per a la gent que vullga assistir només al lliurament dels premis i a l’actuació musical de Josep Aparicio “Apa” hi han entrades (preu 10 euros) que les podeu adquirir o fer la vostra reserva en els llocs abans esmentats. S’informa que l’accés al recinte per aquestes entrades serà a partir de les 23:00 hores.

Us demanem, per favor, que compreu les vostres entrades o feu les vostres comandes, abans del 16 de juliol, dia en qué finalitzarà el termini per a la venda d’entrades.

Salutacions. Salvador Torrent i Català, President del CEL.

Aquesta entrada ha esta publicada en Cel. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.