Coses del nostre poble. «L’Eliana, un trajecte vital» arriba als coŀlegis

L’exposició fotogràfica «l’Eliana, un trajecte vital» arriba als coŀlegis del nostre poble

Com tots recordareu, «l’Eliana, un trajecte vital» és el títol d’una exposició de fotografies al voltant del nostre poble que va ser realitzada i organitzada pel Centre d’Estudis Locals de L’Eliana (CEL) amb la col·laboració del nostre Ajuntament. Les imatges varen ser exposades al Centre Sòcio-Cultural durant els mesos de febrer i març passats, i va ser tan gran la seua acceptació que durant el mes de juliol haguérem de tornar a exposar-la, en aquest cas en el Centre del Voluntariat-Casa de l’Estació.

En aquella exposició es podia veure una xicoteta mostra del material fotogràfic que els membres del CEL havíem anat arreplegant (al voltant de quatre mil fotografies) durant tot un any, i es pretenia que el públic poguera reconèixer i gaudir de la nostra gent, dels nostres espais i dels nostres costums.

Doncs bé, aquesta exposició, que com hem dit abans va obtindre un gran èxit i va ser molt ben valorada per la gent que la va poder veure, ara arriba a tots el col·legis del nostre poble amb el complement d’un quadern elaborat per a l’aprofitament didàctic de l’exposició per part de tots els alumnes, quadern que és obra de Vicen Córcoles, mestra del CEIP l’Olivera i membre del CEL, que ha estat editat per l’Ajuntament de l’Eliana, i que ha estat possible gràcies a la recuperació i tractament de fotografies realitzada pel Centre d’Estudis Locals de l’Eliana.

El calendari de les exposicions serà el següent:

  • Del 30 de novembre al 18 de desembre I.E.S. L’ELIANA.
  • Del 7 al 29 de gener CEIP. L’OLIVERA.
  • De l’1 al 19 de febrer CEIP. MONTEALEGRE.
  • Del 22 de febrer al 12 de març COL·LEGI HELIOS.
  • Del 13 al 30 d’abril CEIP. EL GARBÍ.
  • Del 3 al 21 de maig CEIP. VERGE DEL CARME.

Amb l’arribada de les fotografies a les escoles la nostra associació pretén que els mestres treballen amb els seus alumnes les imatges i el quadern didàctic elaborat per a l’ocassió, ja que entenem que tots junts (pares, mestres, alumnes, associacions, institucions…) hem de viure el present i mirar cap al futur, però sense perdre mai la consciència de ser poble.

Publicat originalment al blog del CEL de l’Eliana

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Actes, Cel i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.