Setmana de les Lletres Valencianes 2019

El passat dilluns 18 nov. començaren els actes programats per a la Setmana de les Lletres Valencianes: enguany està dedicada a Sant Vicent Ferrer.
L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha declarat Sant Vicent Ferrer (València, 1350 – Vannes, 1419) escriptor de l’any 2019  coincidint amb el sis-cents aniversari de la seua mort, amb els lemes “Sant Vicent Ferrer, valencià universal” i “Projecció europea d’un sant valencià”

A les 18’30 h. Inauguràrem l’exposició itinerant de l’AVL “Sant Vicent Ferrer, valencià universal”. Catorze panells que ens donen a conéixer la vida i obra de l’escriptor de l’any 2019.

 

 

A continuació conferència “L’oralitat en el sermó de sant Vicent Ferrer” a càrrec del doctor, catedràtic, professor de la Universitat de València i acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua N’Emili Casanova i Herrero.

Dimecres 20 DIA DE LES LLETRES VALENCIANES.

Hui fa 529 anys eixien de la imprempta valenciana de l’alemany Nicolau Spindeler 715 exemplars que constitueixen la primera edició de la versió íntegra del llibre de cavalleries “Tirant lo Blanc”,la novel·la cavalleresca de Joanot Martorell considerada com una de les obres cabdals de la literatura universal.Per aquest motiu i des de l’any 2000 el 20 de novembre es celebra el Dia de les Lletres Valencianes.  

Nosaltres també es sumem a aquesta celebració amb una LECTURA PÚBLICA al nou espai del Centresociocultural; on ha sigut punt de trobada de representants de la Corporació Municipal amb el seu alcalde, Salva Torrent; representants de partits polítics, diferents associacions culturals del nostre municipi i públic assistent. 


Un audiovisual: “Vicent Ferrer, ídol, líder, sant i mite”, la lectura de textos de Vicent Ferrer, Jordi Sant Jordi, Jaume Roig i una selecció de juejus (poesies de quatre versos de la dinastia xinesa Tang), tots ells molt ben triats pel nostre company i poeta n’Antoni Ferrer, han conformat aquest acte.
Els assistents han rebut un còmic de l’escriptor de l’any 2019 editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i han pogut comprar llibres editats en valencià per la nostra associació.

 

 

 

 

 

 

Agraïm la participació de Salva,Marta,Alfredo,José,Javier,Vicent,Xelo, Lorena,Tere,Mar,Mª José, Germán, Laura, Júlia, Enrique, Pura, Víctor i Toni respresentants de les institucions, partits polítics i diferents associacions que han mostrat certa sensibilitat a la nostra llengua en aquest acte.
A l’Ajuntament de l’Eliana en les regiduries de Cultura, Educació i Política Lingüística pel seu recolzament. 
Dónem les gràcies també a Paco (tècnic municipal) pel treball realitzat; i com no, al públic per la seua assistència. Estimem amb la nostra llengua!!!

Agraïm a VIVAELIANA les imatges d’aquesta entrada

MITJANS DE COMUNICACIÓ

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Actes, Cel i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.