L´Eliana acorda amb una empresa retardar l’enderrocament d’una casa del segle XVIII

Patrimoni de l’Eliana
 
Antiga ermita de Sant Elies y Santa Anna
 

L’ermita sembla ser la primitiva construcció aixecada pels pares carmelitans en establir-se a l’Eliana, amb la qual cosa podria ser considerada coml’origen de l’assentament que va donar lloc a la població actual. L’Heretat Carmelita de l’Eliana, (1570-1835) es forma quan els carmelitans de València van començar a adquirir propietats a diversos particulars, en el que avui és terme municipal de l’Eliana.

Voro Contreras, l’Eliana
L’Ajuntament de l’Eliana i una constructora que projecta enderrocar un edifici de (al menys) el segle XVIII que acaba d’adquirir per construir diversos habitatges, han arribat a un acord per retardar durant sis mesos qualsevol actuació en aquest immoble històric (és un dels més antics del municipi) mentre la Generalitat estudia el nivell de protecció de la mateixa. Tot i això, aquesta setmana operaris d’electricitat treballaven dins de l’immoble, fet que va ser comunicat per la policia local a l’Ajuntament, però que segons l’alcalde José María Ángel, “entra en la normalitat i no vol dir que ja el vagen a enderrocar”.

És més, el primer edil va apostar que, d’una manera o una altra, l’edifici quedarà protegit i que mentre la Direcció General de Patrimoni estudia el cas, el mateix Ajuntament ha demanat a una empresa privada que dictamine l’antiguitat de l’immoble i el seu valor patrimonial. Ja la primaverapassada, el Centre d’Estudis Locals (CEL) i el Bloc van alertar de l’immediat enderroc d’aquest edifici i que “inexplicablement” no tenia protecció oficial a l’igual que l’ermita veïna, també de la mateixa època, de manera que exigien la intervenció de l’Ajuntament i la Generalitat.
Davant això, el consistori va denegar la llicència d’enderroc i el 2 d’agost suspenia durant un any la tramitació de llicències de demolició, edificació, reforma i parceŀlació de l’ermita.

Fuente levante-emv.com

Publicat originalment al blog del CEL de l’Eliana

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Cel i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.