Reunió amb la Coordinadora dels Boscos del Túri

 OCTUBRE 13, 2007

 

Aquest matí, en un esmorzar, s’han iniciat les activitats de coŀlaboració del Centre d’Estudis Locals de l’Eliana amb la Coordinadora en defensa dels Boscos del Túria, a la qual està adscrit.

Per part de la Coordinadora han assistit el seu president Javier Belmonte i els vocals de l’Eliana Marcos Pérez i Pep Durbán, per part del CEL seu president Salva Torrent i els vocals José Luis Coll i Vicent Rubio.

Salva Torrent, durant el dinar, ha comentat que Javier Belmonte s’havia posat en contacte amb ell per iniciar aquesta coŀlaboració després de la signatura de l’acord d’adhesió a la Coordinadora.

D’una banda els representants del Centre d’Estudis han exposat l’estudi que estan realitzant sobre els refugis construïts a la guerra civil al nucli urbà de l’Eliana i per un altre els representants de la Coordinadora i especialment el professor d’història José Durban ha comentat l’estudi que està realitzant sobre la línia defensiva del Puig Els Carasoles que el 1938 defensava València de les tropes franquistes i que al seu pas per la Vallesa connectaria amb el conjunt fins a Manises de manera que una passareŀla sobre el Túria podria enllaçar el recorregut de 7 km des de València la Vella als Carasoles, magnífic passeig cultural que connectaria història i paisatge.


José Luis Coll indica als representants de la Coordinadora, la ubicació d’un dels refugis municipals, segons testimonis de persones majors de l’Eliana, que de nen jugaven per les seves galeries, a la cruïlla del Carrer de el Molí amb el Carrer Major . Altres ubicacions són l’encreuament del Carrer Major amb el carrer del General Pastor, al Carrer Verge del Carme, a la Plaça de l’Església i al Carrer de les Neus.

Publicat originalment (en castellà) al blog de l’Eliana
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Articles, Cel i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.